Flash Sale! to get a free eCookbook with our top 25 recipes.

Parhaat vinkit matkapuhelimesi tietojen suojaamiseen

PC:t ovat niin nimettyjä, koska ne ovat sitä. Nämä eivät ole vain koneita, jotka murskaavat numeroita, vaan ne ovat henkilökohtaisia ​​tietokoneita, joita käytämme monenlaisissa jokapäiväisissä toimissa ja jotka sisältävät valtavia määriä henkilökohtaisia ​​tietoja, mukaan lukien kaikki valokuvat, päiväkirjamerkinnät ja pankkitiedot.

Mutta kun kyse on henkilökohtaisista tiedoista, tietokoneet eivät edes lähesty matkapuhelimia, jotka sisältävät yleensä valtavia määriä valokuvia, yhteystietoja ja muuta. Jos joku saisi kännykkäsi käsiinsä, hänellä olisi hallussaan melkein koko elämäsi loki.
Joten matkapuhelimen ja siinä olevien tietojen säilyttäminen on melko tärkeä asia. Lue eteenpäin, niin katsomme, kuinka tehdä juuri niin.

Fyysinen suojaus
Ensimmäinen asia, joka sinun on mietittävä älypuhelimesi suojaamisessa, on kuinka voit pitää sen fyysisesti turvallisempana. Toisin sanoen, miten suojaat puhelimesi varkauksilta – tai jopa vain katoamiselta? Puhelimet ovat käytössämme 24/7 ja ovat todella pieniä, joten niiden katoamisriski on suuri.
Ensinnäkin on varmistettava, ettet jätä puhelimia vain suuriin taskuihin, mikä voi johtaa siihen, että ne putoavat nopeasti ja helposti, kun istut putkeen tai muualle. Ratkaisu on yksinkertaisesti kiinnittää kaulanauha tai pitää kännykkääsi sen sijaan laukussa. Itse asiassa suuremman kotelon lisääminen voi olla myös hyödyllinen vinkki (vaikka se ei näytä hyvältä), koska se auttaa pitämään sinut paremmin tietoisena taskussasi olevasta pullistumasta, jotta huomaat, kun se on poissa.
Lomalla tämä on vielä suurempi uhka, joten harkitse halvemman puhelimen varaamista. Tästä voi olla hyötyä myös illanviettoon (sinun ei tarvitse edes ostaa uutta, vaan pidä vanha matkapuhelimesi käden ulottuvilla päivityksen jälkeen). Vältä myös puhelimesi vilkkuttamista julkisesti liikaa, varsinkin jos se on mukava uusi.
Jos kadotat puhelimesi, harkitse sovellusten asentamista, jotka auttavat sinua löytämään sen uudelleen. On olemassa useita suojaussovelluksia, joiden avulla voit tehdä tämän käyttämällä puhelimen GPS:ää, joka on synkronoitu tietokonesovellukseen. Tällä tavalla voit jäljittää sen ja löytää sen ennen kuin joku muu tekee. Salasanan lisääminen on myös tärkeä suoja.
Muista lopuksi, että puhelimesi voidaan varastaa myös kotoa. Kodin turvallisuus on silloin erittäin tärkeää, joten älä jätä kännykkää näytölle ikkunan viereen ja varmista, että sijoitat kunnolliseen

Data
Tietojen suojaaminen on myös tärkeää, ja siitä on tulossa yhä enemmän huolta älypuhelimien kehittyessä älykkäämmiksi. Yksi tapa suojata tiedot on asentaa tietoturvasovellus. Näitä on useita markkinoilla ja ne voivat varoittaa sinua esimerkiksi APK:iden lataamisesta, joita et ole pyytänyt.
Sinun tulee myös välttää arkaluonteisten tietojen ja tapahtumien käsittelyä, kun olet julkisissa verkoissa (esimerkiksi kahviloissa). Niiden avulla muiden on erittäin helppo kuunnella – tai jopa katsoa olkapääsi yli. Aina kun mahdollista, sinun tulee odottaa kotiin pääsyä käyttääksesi sen sijaan omaa langatonta laitettasi.
Toinen vinkki on varmistaa, että poistat valinnan asetuksista (Androidissa), joka sanoo, että haluat sallia asennukset muista lähteistä kuin Google Play Kaupasta. Tämä on yksi tapa, jolla haitalliset sovellukset voivat päästä puhelimeesi. Haluat myös varmistaa, että olet poistanut samanlaisen virheenkorjaustilan käytöstä.
Kun asennat sovelluksia Play Kaupasta, lue aina käyttöoikeudet ja kuvaukset tarkistaaksesi niiden puhtauden. Vältä lopuksi APK:iden lataamista tuntemattomista lähteistä, kun näet ilmoituksen, ja varmista tietysti, että vältät sivustoja, jotka tarjoavat ilmaisia ​​latauksia tai muuta laitonta. Jos se näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se ei todennäköisesti ole sitä!