Flash Sale! to get a free eCookbook with our top 25 recipes.

Kaipaatko kotiisi hieman yleellisyyttä? – 8 keinoa saada oma koti tuntumaan hotellilta

Yksi lomamatkailun parhaimpia puolia on se, että pääsee majoittumaan toinen toistaan upeammissa ja muhkeimmissa hotelleissa, joissa samassa luksuspaketissa yhdistyvät niin viihde kuin rentoutuminenkin. Erottuakseen muista monet lomakeskukset ja hotellit pyrkivät tarjoamaan vierailleen ainutlaatuisen kokemuksen heti sisäänkirjautumisesta alkaen.

Muutaman simppelin keinon avulla sinun ei kuitenkaan tarvitse enää lähteä hakemaan upeita majoituskokemuksia hotelleista, sillä voit muuttaa oman kotisi ihan yhtä tyylikkääksi ja rauhalliseksi tilaksi.

Sitten, vaikka olisit jumissa omassa kodissasi ja voisit vain katsoa televisiota, lukea tai ottaa testiin casinot, voit silti nauttia samaisesta rentoutumisen ja rauhallisuuden tunteesta, jonka olet alun perin kokenut hotellissa.

8 vinkkiä hotellin tuomiseksi kotiin

Tässä artikkelissa esitelläänkin 8 hyvää vinkkiä, joiden avulla omasta kotista saa tehtyä kuin hotellin!

1) Panosta sängyn ulkonäköön

Kun ajattelee viihden tähden hotellin sänkyä, harvoin mieleen juolahtaa kirkkaat kukkakuvioiset petivaatteet. Sen sijaan tarjolla on kirkkaanvalkoiset, raikkaat ja pehmeät petivaatteet, jotka ovat parasta mahdollista laatua.

Kuvioillakaan ei ole liikaa leikitelty, vaan klassisilla malleilla varmistetaan ajattomuus, jolloin ne sopivat joka hetkeen.

Lisää yleellisyyttä lisäämällä sängyn päälle muhkeita tyynyjä ja upeat koristetyynyt.

2) Valitse paras patja

Sinun ei tarvitse mennä vararikkoon saadaksesi täydelliset yöunet yöstä toiseen hotellissa. Hanki sen sijaan itsellesi sellainen patja, jonka ansiosta et halua koskaan poistua sängystä. Vaihtoehdot ovat niidenkin suhteen loputtomat, sillä tarjolla voi olla esimerkiksi superpehmeää untuvaa tai muotoutuvia patjoja.

Jos kuitenkin haluat sijoittaa rahaa oikein laadukkaaseen ja uniikkiin patjaan, voi tarjolla olla jopa 50 000 euron patjoja. Näin yleellinen sänky ei kuitenkaan missään tapauksessa ole pakollinen, jotta omasta kodista voi muuttaa hotellin.

3) Hanki pehmeimmät ja kuohkeimmat tyynyt

Ei ole sen tunteen voittanutta, kun menee juuri pedattuun sänkyyn ja laskee päänsä erittäin pehmeälle ja kuohkealle tyynylle. Monien ihmisten suosikkiasioita hotelleissa ovat juurikin nämä isot ja pehmeät tyynyt, jotka muistuttavat jopa pilviä.

Näihin tyynyihin pää suorastaan vajoaa ja silloin todellakin tuntee olevansa lomalla. Miksi sellaisia ei siis hankkisi omaan sänkyyn?

Vinkki: hanhen höyhenet antavat erittäin pehmeän ja tukevan tunteen ja voit nukkua sellaisen tyynyn kanssa kuin tukki – ihan omassa kodissasi.

4) Koristele kotisi tekokukilla

Vaikka kukat ovat eittämättä kirsikka kakun päälle sisustuksesta puhuttaessa, on niiden kanssa yhteiselo työlästä. Leikkaamisen jälkeen täytyy alkaa säätämään järjestystä ja varmistamaan, että vettä ja auringonvaloa on riittävästi – ei liikaa.

Ja kun ne lopulta ovat pitkän vääntämisen ja kääntämisen jälkeen alkaneet kukkimaan, kuolevat ne jo viikkoa myöhemmin – hyvällä tuurilla niin myöhään.

Siksi kannattaakin hyödyntää jotain yhtä kaunista, mutta paljon vaivattomampaa – tekokukkia. Tekokukat tuoksulla ovat aina valmiita vieraille ja sinulle, ja niiden avulla voi välittömästi muuttaa minkä tahansa huoneen tunnelmaa. Lisäksi ne kestävät ikuisesti tai ainakin niin pitkään kuin sinä jaksat katsella niitä.

Nykypäivän tekokukat ovat todella aidon näköisiä, joten kukaan tuskin tuomitsee niiden käytöstä. Helppous ja kätevyys ovat kaiken a ja o.

5) Luo hotellimainen oleskelutila

Hotellihuoneet pyrkivät vastaamaan moniin eri tarpeisiin ja tilanteisiin ja siksi niistä löytyy myös pieni oleskelutila. Se toimii niin työskentelyyn, vieraiden viihdyttämiseen kuin vaikkapa pukeutumiseenkin.

Sinä voit luoda tällaisen tilan myös omaan kotiisi tekemällä makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen tiiviin oleskelutilan. Lisäistuinten asettaminen huoneesen on myös lostava keino tuoda huoneeseen lisää kuvioita, jolloin myös visuaalinen mielenkiinto herää.

6) Hanki riittävästi erilaisia kylpytavaroita

Yksi hotellissa yöpymisen kohokohdista ovat lukuisat erilaiset hienot kylpyhuonetavarat ja -tuotteet. Varmista, että kylpyhuoneestasi löytyy riittävästi saippuaa, kasvorasvoja, käsivoiteita ja monia muita tuotteita, jotka kruunaavat kylpyhuoneessa asioimisen ja peseytymisen.

Jos haluat viedä homman vielä ihan toisille leveysasteille, pidä huoli siitä, että ne ovat samaa merkkiä. Niin hotellitkin tekevät.

Yleellisyyttä saa vielä lisää sillä, että asettaa topsit ja vanulaput lasipurkkeihin koristeelliselle tarjottimelle yhdessä hajuvesien kanssa. Tällaiset pienet yleellisyydet tuovat upean viimeisen silauksen jokaiseen kotiin.

Muista myös hävittää kylpyhuoneesta kaikki muovipakkaukset.

7) Varustele kylpyhuoneesi pyyhkeillä ja kylpytakeilla

Kylpytakit ja -pyyhkeet ovat avainroolissa laadukkaassa hotellikokemuksessa, kuten on oikeastaan koko kylpyhuone. Nykypäivänä monet ihmiset varaavat hotellihuoneita omilla saunoilla tai kylpyammeilla, mikä ei ole yllätys, koska ne vievät rentoutumisen jälleen uusille tasoille.

Kylpyhuoneen, mutta erityisesti kylpytakkien ja -pyyhkeiden roolin tärkeyttä ei siis sovi vähätellä, kun suunnittelee omaa kotihotellia. On oikeastaan lähes varmaa, että jokainen odottaa innolla hotelliin mennessään rentoa pukeutumista lämpimään ja pehmeään kylpytakkiin, jonka kanssa voi löhötä rennosti sängyllä.

Laadukkaat pyyhkeet eivät maksa maltaita, jos tietää, mitä etsii. Kannattaa hankkia sellainen pyyhe, joka on 100 % puuvillaa. Ja mitä painavampi pyyhe on, sitä yleellisemmältä se tuntuu.

Johdonmukaisuus on avainasemassa hotellihuoneen standardien saavuttamisessa, jonka vuoksi kannattaakin hankkia kokonaisia sarjoja, jotka pitävät sisällään ainakin kylpy- ja käsipyyhkeet.

8) Käydä kynttilöitä miellyttävän tuoksun luomiseksi

Stimuloi aistejasi ja vie itsesi takaisin hotellin kylpylään poistumatta kotoasi. Muuta kylpyhuoneesi rentouttavaksi keitaaksi, joka on täynnä miellyttäviä tuoksuja. Parhaiten tämä onnistuu kynttilöiden avulla.

Itselleen hyväntuoksuiset kynttilät voivat tuoda rentouden ja miellyttävyyden tunteen, mutta samalla ne vaikuttavat myös kodin ulkonäköön – toivottavasti positiivisella tavalla.

Kynttilöitäkin voi polttaa väärin ja siksi niiden kanssa kannattaa olla varovainen! Oikein käytettynä ne kuitenkin ovat oiva lisä viemään oman kodin askeleen lähemmäs hotellia.